• Μειωμένη τιμή

Στο Δρόμο για τις Πλειάδες

18,50 €
16,00 € Έκπτωση 2,50 €
Αναφορά:

Από τους συντελεστές του θρυλικού περιοδικού Ε.Φ. "ΠΛΕΙΑΔΕΣ", έρχεται η νέα συλλογή διηγημάτων από το χώρο του Φανταστικού. Δεκαεννιά διηγήματα δώδεκα συγγραφέων, με μια ευρύτατη γκάμα θεμάτων και συγγραφικών στιλ, επιλεγμένα για την ποιότητα, την ποικιλία και, συχνά, τη διεισδυτική ματιά τους, θα συνεπάρουν τον αναγνώστη και θα κεντρίσουν το μυαλό του.

Κυκλοφορεί 1 Νοεμβρίου 2017

Ποσότητα

 

 

 

Τι συμβαίνει όταν γνωστοί και καταξιωμένοι βετεράνοι από το χώρο του Φανταστικού ενώνουν τις δυνάμεις τους με ταλαντούχους νέους συγγραφείς για να τιμήσουν το περιοδικό που πριν είκοσι χρόνια είχε ταράξει τα νερά της ελληνικής Ε.Φ.; Η απάντηση είναι τούτο το βιβλίο.

Οι Πλειάδες κυκλοφορούσαν την περίοδο 1995-1997 και ο σκοπός τους ήταν η προώθηση Ελλήνων λογοτεχνών του Φανταστικού. Το περιοδικό δεν εκδίδεται πια αλλά οι τέσσερις συγγραφείς που αποτελούσαν την συντακτική ομάδα, συναντιούνται και πάλι κάτω απ’ το εξώφυλλο αυτής της ολοκαίνουργιας συλλογής. Μαζί τους φέρνουν παλιούς και νέους φίλους, που όλοι τους έχουν κάτι αξιόλογο να παρουσιάσουν.

Δεκαεννέα φρέσκα διηγήματα, τα περισσότερα γραμμένα ειδικά για τη συλλογή, από δώδεκα Έλληνες συγγραφείς, καλύπτουν μια ευρύτατη γκάμα θεμάτων και συγγραφικού στυλ. Έτσι, οποιαδήποτε κι αν είναι τα ενδιαφέροντα και τα γούστα του αναγνώστη, θα βρει εδώ περισσότερα από ένα διηγήματα που θα τον διασκεδάσουν και θα τον προβληματίσουν. Επιλεγμένα για την ποιότητά τους και το ενδιαφέρον που προσφέρουν, τα διηγήματα αυτά μοιράζονται κάτι κοινό: Το στοιχείο του Φανταστικού παίζει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεσή τους. Μάλιστα, οι πιο προσεκτικοί ανάμεσά μας ίσως διακρίνουν ότι το Φανταστικό σε μερικά από τα διηγήματα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα απ’ όσο τολμάμε να πιστεύουμε.

Συμμετέχουν αλφαβητικά:
Κωστής Ανετάκης
Μιχαήλ Ν. Αντωνόπουλος
Δημήτρης Καραδήμος
Αντώνης Κρύσιλας
Κώστας Μακρής
Ειρήνη Μαντά
Θανάσης Μάργαρης
Γιώργος Περιφάνης
Γιώργος Ρωμοσιός
Κωνσταντίνος Ρωμοσιός
Γεώργιος Ν. Σωτηρίου
Ανθίππη Φιαμού

Ανθολόγηση: Δημήτρης Καραδήμος
Επιμέλεια: Κωστής Ανετάκης

Διαστάσεις: 14,5 x 21 εκ., 380 σελίδες