Τα Παιδιά της Άκαπνης Φλόγας - Djinn

16,60 €
με ΦΠΑ

Έρικ Σμυρναίος ~
Djinn, Από την Ανατολή στη Δύση ~

Ποια είναι η ιστορία των Djinn, οι ιδιότητές τους, ο τρόπος επικοινωνίας μαζί τους, από την προϊσλαμική παράδοση ως και την επίδρασή τους στο δυτικό εσωτερισμό; Ένα συναρπαστικό βιβλίο έρευνας.

Σε πλήρη αντίθεση με τους συνειρμούς που ξυπνάει στο μυαλό ενός δυτικού ανθρώπου η λέξη, στο μουσουλμανικό κόσμο τα Djinn πιστεύεται ότι είναι πανάρχαια, παντοδύναμα κι επικίνδυνα όντα, με αμφιλεγόμενες διαθέσεις ως προς την ανθρωπότητα. Οι δοξασίες και η μυθολογία που τα περιβάλλουν αποδείχτηκαν τόσο ανθεκτικές ώστε το Κοράνι, το ιερότερο βιβλίο της ισλαμικής θρησκείας, να αναγκαστεί ν’ αποδεχτεί την ύπαρξή τους και να αναφέρεται σε αυτά, ούτε λίγο ούτε πολύ, είκοσι εννέα φορές συνολικά ‒ κατά τον ίδιο τρόπο που η χριστιανική παράδοση αναγκάστηκε ν’ αποδεχτεί την ύπαρξη της βασκανίας και να αναγνωρίσει τις προχριστιανικές πρακτικές των εξορκισμών.
Η παρουσία τους έχει επηρεάσει, εκτός από τον ισλαμικό αποκρυφισμό, πολλές δυτικές εσωτεριστικές σχολές, ενώ έχει αφήσει ένα πολύ βαθύ αποτύπωμα στο χώρο της λογοτεχνίας και της τέχνης του Φανταστικού, καθώς και στον παράξενο εκείνο κόσμο που σήμερα απλώνεται ανάμεσα στη φαντασία και στην πραγματικότητα, δηλαδή στο χώρο της Μαγείας.
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως ένας οδηγός ο οποίος θα σας παρουσιάσει αυτά τα παράξενα όντα, την ιστορία και τη φύση τους, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο έχουν επηρεάσει και επηρεάζουν ακόμα την εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Διαστ.: 14,5 x 21 εκ., 162 σελ.
ISBN 978- 618-5253-99-8

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα
Product added to compare.