Αναζητώντας τον Ζοζεφέν Πελαντάν

25,00 €
Αναφορά:

Συγγραφέας: Σάσσα Μεταλληνού-Τσέιτοου

Ένας Βαβυλώνιος Μάγος στο Παρίσι

Μια έρευνα η οποία, μέσα από το όραμα ενός παράξενου μύστη, μελετά κατά πόσο μπορεί η τέχνη να αλλάξει τον κόσμο.

Ποσότητα

 

 

 

Tο βιβλίο αυτό αποτελεί την πρώτη σοβαρή μελέτη του έργου του Ζοζεφέν Πελαντάν, ενός μυστήριου συγγραφέα, αποκρυφιστή, και λάτρη του Πλάτωνα, που συντάραξε τον κόσμο της Τέχνης της Μπελ Επόκ. Ξετυλίγει τη μοναδική του κοσμοθέαση για την δύναμη της τέχνης, των συμβόλων, και των μύθων ως μέσα για την ανάπλαση της κοινωνίας, κι εξετάζει τη σημασία τους για τη δική μας εποχή. Το όραμα του ήταν μια πνευματική επανάσταση με το Κάλλος και την Τέχνη ως όπλα ενάντια στον υλισμό και την παρακμή του Δυτικού πολιτισμού.
Στα μεγαλεπίβολα Σαλόνια που διοργάνωσε μεταξύ 1892-97, συγκλονίζοντας το Παρίσι, καλωσόριζε το κοινό με τα εξής λόγια: «Καλλιτέχνη, είσαι ιερέας: Η Τέχνη είναι το μεγάλο μυστήριο. Καλλιτέχνη, είσαι μάγος: Η Τέχνη είναι το μεγάλο θαύμα. Η Τέχνη κατεβαίνει από τον ουρανό. Αν δημιουργήσεις ένα τέλειο έργο, μια ψυχή θα έρθει να το κατοικήσει». Σχεδόν έναν αιώνα μετά τον θάνατό του, η ερευνήτρια Σάσσα Μεταλληνού-Chaitow χαρτογραφεί τις φιλοσοφίες και τις διδασκαλίες του, και μας ξεναγεί στο όνειρο του Πελαντάν για έναν κόσμο αναγεννημένο μέσα από τις Τέχνες.

ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ Β΄ ΕΚΔΟΣΗ

Πρόλογος β΄ έκδοσης: Χριστίνα Σαββανή. Πρόλογοι α΄ έκδοσης: Δρ. Ζέφυρος Καυκαλίδης, Δρ. Joscelyn Godwin.
Πλούσια εικονογράφηση - Εκτενείς μεταφράσεις από το έργο του Πελαντάν
ΝΕΑ στη β΄ έκδοση: 3 νέες εικονογραφήσεις του έργου του Πελαντάν από τη συγγραφέα - Επικαιροποιημένος πρόλογος για τη συμβολική τέχνη.

ISBN 978-618-5253-03-5
Διαστάσεις: 14,5 x 21 εκ. - 280 σελ. 

---------------------------------------------

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΩΣ ΤΙΣ 11/2/2018
(Η προσφορά ισχύει μαζί με την αγορά ενός αντιτύπου του βιβλίου)

Art OfferΠΡΟΣΦΟΡΑ Συλλεκτικά Ανάτυπα:
Έχετε την μοναδική ευκαιρία να αποκτήσετε σε τιμή προσφοράς -30%,  τρία συλλεκτικά ανάτυπα (giclee prints) από τη σειρά που φιλοτέχνησε η ζωγράφος για τη συλλογή "Saving the Lives of Angels 2016". Η συμβολική αυτή συλλογή αποτελεί εικαστική ερμηνεία των ιδεών του Ζ. Πελαντάν, και παρουσιάστηκε το 2016 στο Λονδίνο στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τον ίδιο.Τα τρία ανάτυπα που προσφέρουμε εικονογραφούν το βιβλίο της, έχουν τυπωθεί σε περιορισμένη έκδοση 21 αντιτύπων σε μουσειακής ποιότητας χαρτί (Hahnemuhle Etching) σε διάσταση Α3. Κάθε ανάτυπο είναι αριθμημένο και φέρει χειρόγραφο τίτλο και την υπογραφή της ζωγράφου. Με την αγορά ανάτυπου θα λάβετε εντελώς  δωρεάν έναν συλλεκτικό, έγχρωμο κατάλογο από την έκθεση "Stained by the Light" της ιδίας, που περιλαμβάνει τη νέα της σειρά συμβολιστικών έργων που εξερευνούν τη μαγεία της μεταμόρφωσης και των μύθων, μαζί με πλούσιες επεξηγήσεις των συμβολισμών (ελληνικά-αγγλικά).