• Με έκπτωση!
  • -5,00 €
Οκτώ Διαλέξεις Πάνω στη Γιόγκα

Οκτώ Διαλέξεις Πάνω στη Γιόγκα

34,50 € 39,50 € -5,00 €
με ΦΠΑ

Συγγραφέας: Aleister Crowley
Πρόλογος-Γενική επιμέλεια: Ηλίας Μπένης
Μετάφραση: Γιώργος Μπαλάνος
«Αυτό το βιβλίο είναι ένα σημείο ζενίθ στη φιλολογική καριέρα του Κρόουλυ, ενσωματώνοντας όλα όσα θα πρέπει να περιμένουμε από κάποιον που έχει πειραματιστεί και καταστεί κύριος στις περισσότερες τεχνικές μορφές της πνευματικής ανάπτυξης. Υπάρχει χιούμορ, μεγάλο ποσοστό οξύνοιας, και πολλές πρακτικές συμβουλές. Αυτό το βιβλίο είναι εκ των ων ουκ άνευ για τον μαθητή εκείνον για τον οποίο η Γιόγκα είναι ‘ο δρόμος’.»

Ίζραελ Ρηγκάρντι

 

"Ο Άλειστερ Κρόουλυ έχει κερδίσει τη φήμη ενός ειδήμονα της αγγλικής γλώσσας. Το βιβλίο αυτό, που είναι φρέσκο και ζωντανό σήμερα όπως ήταν και πριν πάνω από τριάντα χρόνια όταν γράφτηκε, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Δείχνει πόσο αδύνατο είναι να τον κατηγοριοποιήσει κανείς ως ένα ιδιαίτερο είδος στυλίστα. Μπορεί να γίνεται σατιρικός, ποιητικός, σαρκαστικός, ρητορικός, φιλοσοφικός ή μυστικιστικός, γλιστρώντας με τέτοια ευκολία από το ένα είδος στο άλλο, έτσι που ο μέσος αναγνώστης δυσκολεύεται ν’ αποφασίσει αν πρέπει να τον πάρει τοις μετρητοίς ή όχι.
Η περιγραφή του αναφορικά με τα μυστικιστικά στάδια της συνείδησης ξεκαθαρίζει αυτά όπου τόμοι πιο σχολαστικού γραψίματος αποτυγχάνουν να διασαφηνίσουν. Ουσιαστικά είναι μια συνέχεια του Μέρους 1 του Βιβλίου 4 που κλιμακώνεται στην ωρίμανσή του. Περίπου τρεις δεκαετίες έχουν μεσολαβήσει ανάμεσα στο γράψιμο αυτών των δύο βιβλίων, ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο η εσωτερική του ανάπτυξή του εξελίχθηκε φθάνοντας σε ύψη πέρα από κάθε περιγραφή. Ένα μεγάλο μέρος από αυτά που έχει να πει μπορεί να δείχνουν πεζά εκ πρώτης όψεως, αλλά μην ξεγελιέστε από αυτό. Κάποια άλλα από τα σχόλιά του είναι απίστευτα βαθιά, και απαιτούν προσεκτικό κι εκτενή στοχασμό αν θέλετε ν’ αντλήσετε από αυτά όλη τους την αξία. "

Ίζραελ Ρηγκάρντι

15x21 cm, 160 σελ.

No reviews

Συγγραφείς

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα
Product added to compare.