Οι Μακρινοί Κόσμοι Δίπλα μας
Οι Μακρινοί Κόσμοι Δίπλα μας
Οι Μακρινοί Κόσμοι Δίπλα μας
Οι Μακρινοί Κόσμοι Δίπλα μας

Οι Μακρινοί Κόσμοι Δίπλα μας

22,50 €
με ΦΠΑ

Γιώργος Μπαλάνος

Άρθρα, κείμενα, συνεντεύξεις: 1970-1986

Αυτή η ανθολογία, πραγματικό ιστορικό τεκμήριο, φανερώνει το πρωτοποριακό έργο του Γιώργου Μπαλάνου, και αφορούν σχεδόν αποκλειστικά το φαινόμενο των ΑΤΙΑ, σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη από πλευράς διαθέσιμης πληροφορίας, συγκριτικά με τη σημερινή.

Επιμέλεια-Πρόλογος: Θανάσης Βέμπος

 

Απόσπασμα από το βιβλίο:
"Ένα από τα ερωτήματα που ακούγονται συχνά στον κύκλο των ανθρώπων που ασχολούνται με το αίνιγμα των Ιπτάμενων Δίσκων, είναι και η πιθανότητα να έχει πέσει ένα τέτοιο σκάφος, ή έστω κομμάτια από σκάφος —για τον έναν ή τον άλλο λόγο— και οι αρχές να αρνούνται να το παραδεχτούν.
Το ερώτημα αυτό έχει προκαλέσει πολλές αντιδικίες και έχει γίνει αιτία χρονίας διαμάχης μεταξύ ερευνητών αφενός και των αρχών αφετέρου. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι πρώτες επιθέσεις που δέχτηκε η CIA, δεν ήταν για το θέμα της ανάμειξης στα εσωτερικά άλλων χωρών, αλλά στο κατά πόσον απέκρυψε από το κοινό ζωτικές πληροφορίες στο θέμα των Ιπτάμενων Δίσκων. Το ερώτημα αυτό το έχω εξετάσει στα βιβλία μου αρκετά εκτεταμένα και δεν σκοπεύω να αναφερθώ στο ερώτημα της ανάμιξης της CIA στο θέμα μας. Το πρόβλημα, άλλωστε, της ανάμειξης μυστικών υπηρεσιών και επισήμων αρχών έχει και νέες εξελίξεις που ερευνώνται ακόμα, και ίσως η νέα τους τακτική είναι πολύ πιο ύπουλα έξυπνη. Προς το παρόν όμως, ουδέν σχόλιον.
Έτσι λοιπόν, δεν θα δούμε αν εξωγήινα σκάφη έπεσαν σε χέρια ανθρώπων, αλλά αν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατό. Αναφερόμενοι στους Ιπτάμενους Δίσκους, σχηματίζουμε την αφηρημένη εικόνα μιας ουσιαστικά υπεράνθρωπης επιστήμης και τεχνολογίας, και επομένως φανταζόμαστε τέλεια σκάφη χωρίς καμιά πιθανότητα βλάβης, ή ελαττώματος. Είναι όμως αυτό αλήθεια, ή μας παρασύρει μια κρυφοθρησκευτική πίστη για το αλάνθαστο των ξένων;
Κρίνοντας από τα γεγονότα, τα αινιγματικά αυτά σκάφη δεν είναι τόσο τέλεια όσο θα θέλαμε να είναι, και παρουσιάζουν κι αυτά βλάβες κι ελαττώματα —όπως κάθε τι μέσα στο Σύμπαν. Κι αυτό δεν είναι περίεργο. Σε τεχνολογικά κατασκευάσματα, μάλιστα, όσο πιο υψηλό το επίπεδό τους, τόσο πιο μικρή παρέκκλιση αρκεί για μεγάλη καταστροφή. Τα ΑΤΙΑ βέβαια, δεν είναι απαραίτητο να είναι προϊόντα τεχνολογίας. Το Σύμπαν είναι γεμάτο από αστείρευτες πηγές ενέργειας, σε γνωστές κι άγνωστες μορφές, όπου αρκεί να βρεθεί το κλειδί της άμεσης χρήσης τους για να αχρηστευθεί κάθε τεχνολογία που βασίζεται στη μηχανή. Αυτό όμως είναι άλλο πρόβλημα, και ο παρά-γων «βλάβη» υπάρχει και σε ένα τέτοιο σύστημα, έστω και σε μικρότερο βαθμό."

Γιώργος Μπαλάνος
Περιοδικό Αινίγματα του Σύμπαντος, τ. 16

Οπισθόφυλλο:
"Το βιβλίο αυτό, είναι μια ανθολογία κειμένων του Γιώργου Μπαλάνου που καλύπτουν την περίοδο 1970-1986, όταν σημαντική μερίδα των σημερινών αναγνωστών του δεν είχε γεννηθεί ακόμα.
Το γεγονός αυτό καθιστά τα κείμενα του τόμου, ντοκουμέντα, επειδή είναι παντελώς άγνωστα στους περισσότερους, αλλά και επειδή σκιαγραφούν το κλίμα μιας αλλοτινής εποχής, πολύ μακρινής πλέον.
Τα κείμενα αφορούν σχεδόν αποκλειστικά το φαινόμενο των ΑΤΙΑ και τα «παραφερνάλιά» του. Ο αναγνώστης πρέπει να λάβει υπόψη του ότι μιλάμε για μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη από πλευράς διαθέσιμης πληροφορίας, συγκριτικά με τη σημερινή.
Αυτή η ανθολογία, πραγματικό ιστορικό τεκμήριο, φανερώνει το πρωτοποριακό έργο του Γιώργου Μπαλάνου, αλλά και κάτι λυπηρό:
την πλήρη αποτελμάτωση της έρευνας των ΑΤΙΑ, τη διαρκή «ανακάλυψη του τροχού» και την τραγική διανοητική ανεπάρκεια της συντριπτικής πλειονότητας των ερευνητών. Όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά
και σε παγκόσμια κλίμακα.
Άλλωστε ο Γιώργος Μπαλάνος είχε γράψει «προφητικά» κάποτε (το 1978) ότι η έρευνα των ΑΤΙΑ, έτσι όπως εξελίσσεται, ή θα γελοιοποιηθεί τελείως, ή θα μετατραπεί σε μια νέα θρησκεία. 
Τελικά, κατάφερε να γίνει και τα δύο μαζί…"

Θανάσης Βέμπος
Επιμέλεια-Πρόλογος
Διάσταση !4,5 x 21 εκ., 206 σελ.

No reviews

Συγγραφείς

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα
Product added to compare.