Το Σχήμα Πρωθύστερο, Θ. Βέμπος
Το Σχήμα Πρωθύστερο, Θ. Βέμπος
Το Σχήμα Πρωθύστερο, Θ. Βέμπος
Το Σχήμα Πρωθύστερο, Θ. Βέμπος

Το Σχήμα Πρωθύστερο

22,00 €
με ΦΠΑ

Συγγραφέας: Θανάσης Βέμπος

Λες και θα μπορούσε να έχει «νορμάλ δομή» μια έρευνα που έχει σχέση με τη φύση του Χρόνου…
Μια ρηξικέλευθη έρευνα χωρίς «νορμάλ δομή».

 

Κυκλοφορεί από 10 Φεβρουαρίου 2016

Η έρευνα αυτή δεν διαθέτει ένα κεντρικό «αφήγημα». Ούτε κεφάλαια, αλλά ενότητες που άλλες φορές μοιάζουν ομαλά αλληλοδιαδεχόμενες κι άλλες φορές εντελώς άσχετες μεταξύ τους. Αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν. Μόνο έτσι θα μπορούσαν να αναλυθούν-επεξηγηθούν-περιγραφούν τα θέματα και τα υποθέματα που προσεγγίζονται. Τα οποία είναι ταυτόχρονα και αλλοπρόσαλλα και αλληλένδετα.

Λίγες λέξεις-κλειδιά:
Πρόγνωση, Συγχρονικότητα, Διαστάσεις Χρόνου, Simulacra, προσωπικές εμπειρίες μου, Παροντισμός, Project Timeslip, μαγεία/επιστήμη, pixilation, VALIS, Σχέδιο Apollo, Ο Άνθρωπος στο Ψηλό Κάστρο, ΣΑ4 (κι όσοι καταλάβουν). Σημείο Αγκίστρωσης (παρομοίως), Evestra, Μνήμη, Μνημόνιο (όχι αυτό, το άλλο), Ψυχοκίνηση, Childhood’s End, Χρονοτάξιδα, Φαινόμενο Μαντέλα, Συγχρομυστικισμός, Πόλεμος των Λέξεων και το επερχόμενο κβαντικό άλμα της ελληνικής κοινωνίας (και όχι μόνο).

Απόσπασμα από το βιβλίο:
 "Ξέρω πιο πολλά απ’ όσα φαντάζεστε για την ευγενή επι­στήμη της Προπαγάνδας ώστε να γνωρίζω ότι μια ασαφής, πλην όμως ισχυρά συναισθηματικά φορτισμένη, λέξη αποτελεί το συστατικό του ιδανικού συνθήματος, ιδιαί­τερα όταν συνδυάζεται με τη μετρική (στίχο & ρυθμό). Το σύνθημα είναι η μαγική φράση που πυροδοτεί συνειρ­μούς. Και φυσικά στο περιβάλλον της ΣΑ4, τα εξαρτημένα αντανακλαστικά, οι εξαρτημένοι συνειρμοί, έχουν την τιμη­τική τους.

Για την ακρίβεια, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού «σκέφτεται» πλέον μόνο με εξαρτημένα αντανακλαστικά, κάτι που στην ψυχολογία ονομάζεται conditioning (κάτι σαν τα σκυλιά του Παβλόφ ένα πράμα). «Σκέφτεται» με συνθή­ματα, «συνεννοείται» και «ενημερώνεται» με ευνουχισμένες ή/και παραμορφωμένες λέξεις. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει υποστεί conditioning που θα ζήλευαν ακόμα και οι ιθύνοντες στο "1984" του Όργουελ. Κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Ναι, το ξέρω, στον κόσμο του "1984" θα με είχαν ήδη μπαγλαρώσει πολύ προτού γράψω αυτές τις αράδες, αλλά ένας έξυπνος χειραγωγός γνωρίζει πόσα «μπό­σικα» πρέπει να αφήνει στον έλεγχό του. " 

Διαστάσεις: 14,5 x 21 εκ. - 240 σελίδες
ISBN 978-618-82419-0-9

Βίνεο, νέα και πληροφορίες στη σελίδα του βιβλίου στο Facebook. [Πατήστε εδώ]  

No reviews

Συγγραφείς

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα
Product added to compare.