Κατ' e-ικόνα

Κατ' e-ικόνα

15,00 €
με ΦΠΑ

Συγγραφέας: Στέλιος Αρώνης

Ενα εξαιρετικά επίκαιρο διήγημα Επιστημονικής Φαντασίας για τη δύναμη της τηλεόρασης, αλλά και τη μετεξέλιξη της τεχνολογίας, που ακροβατεί με μαεστρία ανάμεσα στον προβληματισμό, το σαρκασμό, τη σάτιρα, και τα τεχνολογικά δεδομένα ενός μέλλοντος που ίσως είναι ήδη παρόν.

ΣΕΙΡΑ: ΠΥΡ

 

Το συμβάν ήταν τραγικό, γι’ αυτό δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία, αλλά ο Τζόυ στάθηκε αλλού. Τον εντυπωσίασε η προσπάθεια ανάμιξης του ρομπότ, η οποία, έστω και αποτυχημένη, κατέδειξε την πρόθεσή του να συλλάβει τους εγκληματίες. Ήταν η δεύτερη φορά που κάποιο ρομπότ επενέβαινε σε περιστατικό ληστείας, δυστυχώς, όμως, εκείνο δεν διέθετε τα προσόντα του Ντόντο για να μπορέσει να δράσει αποτελεσματικά. Ο Ντόντο ήταν ένας και μοναδικός, κι αυτή ήταν και η αιτία των περιπετειών του.

Mετά το τέλος του ρεπορτάζ, άνοιξαν τα τηλεπαράθυρα. Οι σχολιαστές άρχισαν να επιδίδονται στο προσφιλές τους άθλημα της ασυνάρτητης πολυλογίας. Το παράξενο ήταν πως ανάμεσά τους βρισκόταν και η Ντάλια Βάλια, μια γνωστή και πολύ όμορφη παρουσιάστρια πρωινών εκπομπών, η οποία μιλούσε χωρίς υποβολέα. Έλεγε με θάρρος τη γνώμη της για την αυξανόμενη εγκληματικότητα, εκφράζοντας εντελώς προσωπικές της απόψεις. Ενώ συνήθως παπαγάλιζε λόγια γραμμένα από άλλους, αυτή τη φορά τολμούσε να σχηματίσει δικές της λέξεις και προτάσεις. Ποιος θα περίμενε ότι, μια κατά κοινή ομολογία τηλεοπτική «γλάστρα», θα κατάφερνε να πει κάτι τόσο ριζοσπαστικό, όσο η χρήση των ρομπότ από την Αστυνομία;

Διάστ.: 14,5 x 21 - 226 σελ.

ISBN 978-618-82419-7-8

No reviews

Συγγραφείς

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα
Product added to compare.