Αναζητώντας Παράξενους Θεούς

Αναζητώντας Παράξενους Θεούς

18,50 €
με ΦΠΑ

Ανθολογία Επιστημονικής Φαντασίας
Πρόλογοι & Μετάφραση: Γιώργος Μπαλάνος
Ανέκαθεν ο άνθρωπος αναζητούσε με λαχτάρα κάτι πάνω και πέρα από αυτόν. Tο αναζητούσε βαθιά μέσα του ή έξω και μακριά, πέρα από τ’ άστρα – παντού όπου μπορούσε να φτάσει το μυαλό του. Ανέκαθεν αναζητούσε κάποιους θεούς που θα είχαν ίσως να του δώσουν την Απάντηση! Αλλά οι θεοί ήταν πάντοτε παράξενα και φευγαλέα όντα…Μια σειρά από επιλεγμένα διηγήματα που δε δίνουν μεν την Απάντηση, αλλά κάτι ίσως ακόμη πιο σημαντικό – το Ερώτημα!

 

Άραγε πώς ξεκίνησαν όλα;
Η Μεγάλη Αναζήτηση…
Τι μας σπρώχνει και μας κεντρίζει να ψάχνουμε για τη φύση, για το νόημα και το σκοπό της ύπαρξης των πάντων; Γιατί να ξεχειλίζουμε από τόσα αναπάντητα Μεγάλα Ερωτηματικά;
Μερικοί λένε ότι ο κόσμος είναι το όνειρο κάποιων θεών…
Μπορεί… αλλά εξίσου άνετα κάποιος άλλος θα έλεγε ότι οι θεοί είναι το όνειρο κάποιων ανθρώπων. Και όπως είπαμε, μόνο χάρη στην κακή τύχη πραγματοποιεί κανείς όλα τα όνειρά του. Γιατί…
…χωρίς όνειρα, ούτε οι θεοί ούτε οι άνθρωποι δε θα μπορούσαν να φτιάξουν τίποτα – ούτε καν να διασφαλίσουν την ίδια τους την ύπαρξη.

Η ανθολογία περιέχει τα διηγήματα: Η Μοναδική Λύση (Έρικ Φρανκ Ράσσελλ), Ένας Σταυρός Αιώνων (Χένρυ Κάττνερ), Ο Μεσσίας (Ρέυ Μπράντμπερυ), Το Αριστερό Μονοπάτι (Α. Μπέρτραμ Τσάντλερ), Ας Πάμε στο Γολγοθά! (Γκάρρυ Κίλγουορθ), Οι Αποστολικοί Ταξιδιώτες (Κέητ Ουίλελμ), Ο Πρόσφυγας (Έρικ Φρανκ Ράσσελλ), Οι Φρύνοι Του Γκρίμμερντεηλ, (Αντρέ Νόρτον)
15x21 cm, 220 σελ.

No reviews

Συγγραφείς

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα
Product added to compare.