Ήθος και Έθος, Κ. Χριστόπουλος

Ήθος και Έθος

13,00 €
με ΦΠΑ

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Χριστόπουλος

Η Ηθική Κατάκτηση του Ευ Ζην

 

Το παρόν έργο γράφτηκε επειδή η εποχή που διανύουμε είναι γεμάτη  πάθη και λάθη. Ο άνθρωπος τόσο ως αυτόνομη οντότητα όσο και ως μέλος του συνόλου έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με τρομερούς πειρασμούς και με εικονικές επιταγές της σύγχρονης εποχής. Η Σκύλλα και η Χάρυβδη όμως έχουν τη δική μας όψη, καθώς κάθε πρόβλημα που μας απασχολεί  δημιουργείται από εμάς τους ίδιους.
Κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά ζητήματα που μαστίζουν δεν είναι παρά ένα αρνητικό πρόσημο της κοινωνίας που εμείς οι ίδιοι έχουμε χτίσει. Επειδή φαντάζουν όλα κάπως απύθμενα ως προς τη σύγχρονη ηθική του είδους μας, ο συγγραφέας θέτει προβληματισμούς αναλύοντας τομείς της ζωής μας.
Η ανάλυση αυτή εφάπτεται ουσιαστικά της αναζήτησης της ουσίας και της σημασίας που έχουν ορισμένες αρχές, αξίες και ιδανικά εφόσον συμπορευτούμε με αυτά. Αφορμή για το ξεδίπλωμα των σκέψεων του συγγραφέα αποτελούν δείγματα της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ενώ κινητήριο έναυσμα οι ρήσεις πνευματικών ανθρώπων και φιλοσόφων.
Στο έργο, σημειώνεται η ιδιαίτερη αγάπη του συγγραφέα για τον Αριστοτέλη του οποίου τα διδάγματα κρίνονται διαχρονικά και άξια αναφοράς κι εφαρμογής. Κι όλα αυτά για την αριστοτελική τελολογική ερμηνεία και κατανόηση των θεματικών που αναλύονται.
Μόνον εφόσον κατανοήσει ο αναγνώστης την αιτία των προβλημάτων του, θα καταφέρει  να περάσει από το τερατώδες πέρασμα μεταξύ της Σκύλλας και της Χάρυβδης. Το στοίχημα μεγάλο. Η ανάγκη για ηθική συγκρότηση του ατόμου ακόμη μεγαλύτερη.

Διαστ: 14,5 x 21, 110, σελ.
ISBN: 978-618-5253-55-4

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
Ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος γεννήθηκε το 1996 και κατάγεται από τη Λαμία. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κι επίδοξος δικηγόρος. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων κοινωνικού και νομικού περιεχομένου σε ηλεκτρονικά περιοδικά και τοπικές εφημερίδες. Έχει γράψει το διήγημα «Άρματα κραυγών ζωής». Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής του ζωής συμμετείχε σε συνέδρια, εικονικές δίκες, εθελοντικές δράσεις. Δηλώνει πως αγαπά το γράψιμο διά της λογικής και αντικειμενικής εγκεφαλικής οδού.
Konstantinos Christopoulos-Alloste

No reviews

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα
Product added to compare.