Ιερογλυφική Μονάδα
Ιερογλυφική Μονάδα, Ι. Κάρδαρης
Ιερογλυφική Μονάδα
Ιερογλυφική Μονάδα, Ι. Κάρδαρης

Ιερογλυφική Μονάδα

18,00 €
με ΦΠΑ

Δρ Τζων Ντη

Συγγραφείς: Παναγιώτης Κάρδαρης και Ευαγγελία Θώμου
 [Περιλαμβάνονται: Έρευνα, Μετάφραση και Ερμηνευτικά Σχόλια] 

Ξεκινώντας από το ιστορικό πλαίσιο του έργου, την καμπαλιστική ανάλυσή του, τη σύγχρονη ψυχολογική ερμηνεία του, και τη θεολογική εμβάθυνση, το βιβλίο περιλαμβάνει την πρωτότυπη εικονογράφηση, γκραβούρες εποχής, ερμηνευτικούς πίνακες και πλούσιο άλλο υλικό.

 

Σ’ έναν κόσμο στον οποίο, ενώ βασιλεύει ο πόλεμος, όλοι κυνηγούν την ευδαιμονία, σε μία ορθολογική εποχή που οι άνθρωποι, πολιορκημένοι από τον κόσμο της πληροφορίας, προσπαθούν να βρουν την αληθινή γνώση, έρχεται από το παρελθόν η Ιερογλυφική Μονάδα. Η αινιγματική επιστολή του πανεπιστήμονα και διοροσκόπου της ελισαβετιανής εποχής, δρος Τζον Ντη προς τον βασιλιά Μαξιμιλιανό γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ ύλης και πνεύματος, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο όλες τις γνωστές επιστήμες της εποχής του, κι εφαρμόζοντας την απλή αρχή της αναλογίας προκειμένου να βρεθεί η οδός της «Ενότητας».

Η παρούσα έκδοση της Ιερογλυφικής Μονάδας, στηριγμένη στο λατινικό κείμενο του 1564 κι επικαιροποιημένη από τον Παναγιώτη Κάρδαρη και την Ευαγγελία Θώμου μπορεί να γίνει ισχυρό εργαλείο στα χέρια του κάθε αναγνώστη, προκειμένου να ταξιδέψει στο βάθος της ύπαρξης του, να βρει τα χαμένα κομμάτια της γνώσης και το κλειδί της «Γλώσσας των Αγγέλων», μέσω των απόκρυφων αλλά και των λογικών τεχνών κι επιστημών του ανθρώπου.

Η μετάφραση βασίστηκε στο πρωτότυπο λατινικό κείμενο, και απαιτήθηκαν εμπεριστατωμένη θεολογική παιδεία και καμπαλιστική γνώση.

ISBN 978-618-81957-3-8
14 x 21 εκ, 170 σελ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: (αναλυτικότερα δείτε το αρχείο pdf στην καρτέλα "Μεταφόρτωση")
Hieroglyphic-monad-table-of-contents-Kardaris 

No reviews

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Συγγραφείς

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα
Product added to compare.