Αναζητώντας τον Ζοζεφέν Πελαντάν, Σάσσα Μεταλληνού-Chaitow

Αναζητώντας τον Ζοζεφέν Πελαντάν

25,00 €
με ΦΠΑ

Συγγραφέας: Σάσσα Μεταλληνού-Τσέιτοου

Ένας Βαβυλώνιος Μάγος στο Παρίσι

Μια έρευνα η οποία, μέσα από το όραμα ενός παράξενου μύστη, μελετά κατά πόσο μπορεί η τέχνη να αλλάξει τον κόσμο.

 

Tο βιβλίο αυτό αποτελεί την πρώτη σοβαρή μελέτη του έργου του Ζοζεφέν Πελαντάν, ενός μυστήριου συγγραφέα, αποκρυφιστή, και λάτρη του Πλάτωνα, που συντάραξε τον κόσμο της Τέχνης της Μπελ Επόκ. Ξετυλίγει τη μοναδική του κοσμοθέαση για την δύναμη της τέχνης, των συμβόλων, και των μύθων ως μέσα για την ανάπλαση της κοινωνίας, κι εξετάζει τη σημασία τους για τη δική μας εποχή. Το όραμα του ήταν μια πνευματική επανάσταση με το Κάλλος και την Τέχνη ως όπλα ενάντια στον υλισμό και την παρακμή του Δυτικού πολιτισμού.
Στα μεγαλεπίβολα Σαλόνια που διοργάνωσε μεταξύ 1892-97, συγκλονίζοντας το Παρίσι, καλωσόριζε το κοινό με τα εξής λόγια: «Καλλιτέχνη, είσαι ιερέας: Η Τέχνη είναι το μεγάλο μυστήριο. Καλλιτέχνη, είσαι μάγος: Η Τέχνη είναι το μεγάλο θαύμα. Η Τέχνη κατεβαίνει από τον ουρανό. Αν δημιουργήσεις ένα τέλειο έργο, μια ψυχή θα έρθει να το κατοικήσει». Σχεδόν έναν αιώνα μετά τον θάνατό του, η ερευνήτρια Σάσσα Μεταλληνού-Chaitow χαρτογραφεί τις φιλοσοφίες και τις διδασκαλίες του, και μας ξεναγεί στο όνειρο του Πελαντάν για έναν κόσμο αναγεννημένο μέσα από τις Τέχνες.

ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ Β΄ ΕΚΔΟΣΗ
Πρόλογος β΄ έκδοσης: Χριστίνα Σαββανή. Πρόλογοι α΄ έκδοσης: Δρ. Ζέφυρος Καυκαλίδης, Δρ. Joscelyn Godwin.
Πλούσια εικονογράφηση - Εκτενείς μεταφράσεις από το έργο του Πελαντάν
ΝΕΑ στη β΄ έκδοση: 3 νέες εικονογραφήσεις του έργου του Πελαντάν από τη συγγραφέα - Επικαιροποιημένος πρόλογος για τη συμβολική τέχνη.

ISBN 978-618-5253-03-5
Διαστάσεις: 14,5 x 21 εκ. - 280 σελ. 

No reviews

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Συγγραφείς

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα
Product added to compare.