Η Παρέλαση των Ηλιθίων

Η Παρέλαση των Ηλιθίων

20,50 €
με ΦΠΑ

Ανθολογία Επιστημονικής Φαντασίας
Μετάφραση-Πρόλογοι: Γιώργος Μπαλάνος

Πόσο έξυπνο είναι, ή νομίζει ότι είναι, το ανθρώπινο είδος; Τίθεται θέμα σύγκρισης σε σχέση π.χ. με τα ζώα; Υπάρχει άραγε καταλληλότερο κριτήριο από την τελική έκβαση στη μάχη για επιβίωση ή, ακόμη περισσότερο, για την αξιοπρεπή εξέλιξη;

 

“Αυτή η ανθολογία αφορά κυρίως σε μη νοήμονα όντα  ή, πιο απλά, σε ηλίθια ζώα. Αλλά, όντας επιστημονική φαντασία, δεν είναι πάντα εύκολο να διακρίνει κανείς ποια είναι τα ζώα και ποιοι οι άνθρωποι. Ξέρετε, στην επιστημονική φαντασία, η μορφή και το σχήμα είναι συχνά παραπλανητικά. Ωστόσο, υπάρχει ένα βασικό κριτήριο που μπορεί να βοηθήσει τον άπειρο αναγνώστη: Κανένα ανθρώπινο πλάσμα δεν θα μπορούσε να είναι τόσο ηλίθιο και κανένα τόσο ηλίθιο πλάσμα δε θα μπορούσε να νοηθεί ως ανθρώπινο.

Με άλλα λόγια, η νοημοσύνη είναι το βασικό διακριτικό γνώρισμα, και η μόνη ουσιώδης διαφορά μεταξύ ανθρώπου και ζώου. Με αυτή τη διευκρίνιση υπόψη, όλα τα διηγήματα αυτής της συλλογής είναι απολύτως εχθρικά προς τα ζώα – συγγνώμη, προς τα πλάσματα χαμηλής νοημοσύνης, ήθελα να πω.”

Γιώργος Μπαλάνος


Περιέχονται τα διηγήματα: Η Παρέλαση των Ηλίθιων (Σύριλ Μ. Κόρνμπλουθ),  Λογική (Φριτς Λάιμπερ), Το Τελευταίο Κατασκεύασμα (Μπράιαν Ώλντις), Και Τώρα Τι, Ανθρωπάκο;  (Μαρκ Κλίφτον), Ο Μικρός Κόσμος του Λούις Στίλλμαν (Ουίλλιαμ Φ. Νόλαν), Αδάμ Δίχως Εύα (Άλφρεντ Μπέστερ).

15x21cm, 210 σελ..

No reviews

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

Συγγραφείς

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα
Product added to compare.