Η Τηλεόραση ως Δημόσιος Κίνδυνος, Θ. Καστρινός

Η Τηλεόραση ως Δημόσιος Κίνδυνος

23,50 €
με ΦΠΑ

Συγγραφέας: Θοδωρής Καστρινός

Μια προσέγγιση του φαινομένου «τηλεόραση» σε διεθνή κλίμακα και μια προσπάθεια ανάλυσης των μηχανισμών και των τρόπων που χρησιμοποιούνται για τον αποπροσανατολισμό και την καθυπόταξη των πολιτών.

 

    Η δύναμη της τηλεοπτικής εικόνας είναι τεράστια, καθομολογούμενη κι ασφαλώς δεν είναι ελληνικό φαινόμενο.
    Δεκαετίες τώρα οι ασχολούμενοι με τη χειραγώγηση των μαζών σε ολόκληρο το κόσμο μελετούν και σχεδιάζουν την αποδοτικότερη χρησιμοποίησή της.
    Η τηλεόραση ως μέσο επιβολής ιδεών κι αλλοτρίωσης της κοινωνίας από εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας είναι ένα πανθομολογούμενο γεγονός.
    Τα υπόλοιπα μέσα μαζικής επικοινωνίας, δηλαδή τα ραδιόφωνα και τα έντυπα μέσα, που συνήθως ανήκουν στους ίδιους ιδιοκτήτες, αναμεταδίδοντας τα τηλεοπτικά ανοσιουργήματα επιβεβαιώνουν τη διαστρεβλωμένη εικόνα, με τελικό αποτέλεσμα την απόλυτη επιβολή των επιθυμιών της οικονομικής ολιγαρχίας που εξουσιάζει τα πάντα, υπνώνοντας τους πολίτες και μειώνοντας τις όποιες αντιστάσεις τους.
    Την τελευταία δεκαετία βιώνουμε στην Ελλάδα μια ζοφερή πραγματικότητα.
Η ιδιωτική κυρίως τηλεόραση επιβάλλει απόψεις και διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό μέχρι του σημείου να «επιβάλλει» κυβερνήσεις, να «εξαφανίζει» πρόσωπα από το πολιτικό προσκήνιο και να δικαιολογεί, όποτε χρειάζεται, τα αδικαιολόγητα.

Διάσταση: 14,5 x 21 εκ. - 394 σελ.

No reviews

Συγγραφείς

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα
Product added to compare.