Και ζήσανε αυτοί καλά..., Ε. Σμυρναίος

Και ζήσανε αυτοί καλά...

15,00 €
με ΦΠΑ

Έρικ Σμυρναίος

Σίγουρα ξέρουμε τι στ' αλήθεια συνέβη στους καλούς και στους κακούς ήρωες των παραμυθιών; Κάποιος πολύ ειδικός, που ξέρει τα πράγματα εκ των έσω, αποφάσισε να μας πει τις αληθινές ιστορίες τους. Στο βιβλίο αυτό θα μάθετε όλη την αλήθεια - αν επιβιώσετε από τα πολλά γέλια. Εξάλλου, παρά τα όσα έχουν καταγραφεί, άλλοι είναι τα πραγματικά θύματα, όπως και οι αληθινοί θύτες είναι αφανείς στους αμύητους.

 

"Τι δουλειά έχω δω πέρα, θα ρωτήσεις τώρα, ένας καλόγερος μέσα σ’ αυτό το χάνι της συμφοράς. Ε, τι να σου πω, κάνω περιοδεία. Τουρνέ, πώς το λένε; Έχω μαζί μου κάτι άγια κειμήλια. Τον αντίχειρα του Οσίου Φρουμέντιου, αν θες να ξέρεις, και το αποξηραμένο αυτί της Οσίας Κλημεντίνης, της ιδρύτριας του Τάγματος της Χρυσής Μπομπονιέρας. Να, εδώ μέσα τα ’χω, σε τούτο το δερμάτινο πουγκί. Τα εκθέτω σε δημόσιο προσκύνημα στις πλατείες των χωριών που επισκέπτομαι. Συνήθως οι πιστοί μου δίνουν ένα πιάτο φαΐ όταν βαρεθούν να κάνουν μετάνοιες και τάματα, και άμα λάχει και πέσω σε κανέναν μερακλή, κονομάω και κανένα κρασάκι. Αλλά απόψε δεν πήγαν πολύ καλά τα πράματα. Μ’ έπιασε η καταιγίδα, βλέπεις, πριν φτάσω στο διπλανό χωριό και με βλέπω να ξενυχτάω εδώ μέσα. 

Μαζί σου, απ’ ό,τι κατάλαβα…

Φαίνεσαι καλό παιδί, έτσι που σε κόβω, καλοντυμένος, με ευγενική φυσιογνωμία. Από σπίτι. Οπότε λέω να κάνουμε μια συμφωνία. Εσύ θα με κερνάς κανένα ρακόμελο, κανένα κρασάκι ή και καμιά μπιρίτσα όσο θα σου μιλάω, κι εγώ θα σου λέω όμορφα παραμύθια και ιστορίες για να περάσει τούτη η άγρια νύχτα."

ΙSBN 978-618-5253-25-7

Διαστ.: 14,5 x 21 εκ., 190 σελ.

No reviews

Συγγραφείς

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα
Product added to compare.