Από Φίλοι, Γίναμε Εχθροί

Από Φίλοι, Γίναμε Εχθροί

13,00 €
με ΦΠΑ

Μαργαρίτης Αννάογλου

Η αρνητική επιρροή της ελληνικής τηλεόρασης στην κοινή γνώμη για τους πρόσφυγες και μετανάστες (2014-2022)

 

Ελπίζω το παρόν βιβλίο να αποτελέσει αφορμή για περαιτέρω έρευνα της επίπτωσης της ελληνικής τηλεόρασης στην ελληνική κοινή γνώμη, όχι μόνο για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά γενικότερα και για το πώς η ελληνική τηλεόραση προβάλλει και διαμορφώνει στερεοτυπικές απόψεις, αναφορικά με κάθε είδους μειονότητα και διαφορετικότητα, όπως η LGBTQ+ κοινότητα, οι αλλόθρησκοι πολίτες, οι αλλόγλωσσοι πολίτες και άλλες μειονοτικές ομάδες που κατοικούν στην χώρα μας.
Η τηλεοπτική κάλυψη των ανθρώπινων ροών ξεκίνησε με συμπόνια, κατανόηση και προσπάθεια παίδευσης του ελληνικού κοινού, αναφορικά με τις διαδρομές που ακολουθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καθώς και την Ευρωπαϊκή αντιμετώπισή τους, για να καταλήξει σε έξαρση της ξενοφοβίας, ανακριβή αναπαράσταση των πληθυσμών αυτών και, στο τέλος, παντελή έλλειψη εκπροσώπησης της προσφυγικής/μεταναστευτικής φωνής.
Δυστυχώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα εκπαίδευσης και παιδείας σε κοινωνικά ζητήματα, πράγμα που με ανησυχεί βαθιά, καθώς είναι ο μόνος λόγος που δεν κινούμαστε σε ταυτόχρονους ρυθμούς Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΑΝΝΑΟΓΛΟΥ

Διαστ.: 14,5x21 εκ., 114 σελ.
ISBN  978-618-5253-94-3

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:
O Αννάογλου-Κουτσός Χρυσοβαλάντης-Μαργαρίτης γεννήθηκε το 1999 στη Δράμα. Σπούδασε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Είναι Δημοσιογράφος / Copywriter.
Έχει εργαστεί ως αρθρογράφος σε πολλά sites, όπως το 2020mag, το Infotainmentwise, το FollowThess και το Digital Challenge.
Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί και σε τοπικές εφημερίδες της Δράμας, αναφορικά με κοινωνικής φύσεως ζητήματα, όπως ο φεμινισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η LGBTQ+ κοινότητα, το προσφυγικό κ.λπ.

No reviews

Συγγραφείς

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα
Product added to compare.