• Νέο
Vortex 06

Vortex 06

14,00 €
με ΦΠΑ

Tεύχος 06, Απρίλιος-Μάιος 2024

Περιοδική έκδοση VORTEX - Δίνη Γνώσης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Παραγγελίες και από βιβλιοπωλεία (Πολιτεία, κ.ά.)

 

Η Ερμητική Μαγεία  της ύστερης αρχαιότητας, Γεωργία Διαμάντη

Αν θα έπρεπε να αποδοθεί ένας χαρακτηρισμός για το πρόσωπο του Ερμή του Τρισμέγιστου, θα λέγαμε πως αποτέλεσε τον “πνευματικό” κρίκο που ένωνε την ανθρωπότητα με το θεϊκό στοιχείο, όντας και ο ίδιος «τόσο θεός, όσο και άνθρωπος». Ήταν ο «θεῖος ἀνήρ», ο θεϊκός άνθρωπος και ως αποτέλεσμα «το ύψιστο προϊόν του όψιμου παγανισμού».


Οι Ρούνοι στη Γραφή και τη Ζωή των Λαών της Σκαδιναβίας έως σήμερα, Δήμητρα Μπενίση

Στη Ρουνική μαγεία, τα μπορεί να φτιάξει κάποιος έναν ρουνικό δεσμό για προστασία ή επιτυχία σε έναν καθημερινό σκοπό. Όμως, δεν πρέπει να συγχέουμε τη λέξη με αυτό που στην καθομιλουμένη ονομάζουμε «κατάδεσμο». Είναι απλά ένας συνδυασμός Ρούνων, που μπλέκονται μεταξύ τους σε μια ενιαία μορφή, με συγκεκριμένο σκοπό. Παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν Ρούνοι σε μονό αριθμό.


«Ναοί των εκατομμυρίων ετών»: Πτυχές συμβολισμού και τελετουργίας των αιγυπτιακών ναών, Ιουλιανός Πανοτόπουλος

Από κοσμολογική άποψη, ο αρχαίος αιγυπτιακός ναός θεωρούταν πως αποτελούσε μία μικρογραφία του κόσμου και της ύπαρξης. Αρχικά, το ίδιο το κτήριο του ναού συμβόλιζε τον πρωταρχικό λόφο της δημιουργίας, πάνω στο οποίο ο δημιουργός θεός έφτιαξε τον κόσμο.


Πυθαγόρας-Πλάτων – Ψυχή και Αρμονία των σφαιρών, Μέρος Ι: Από τον Πυθαγόρα στον Πλάτωνα, Δρ Στράτος Θεοδοσίου

Η αρμονία των σφαιρών που σφράγισε την ευρωπαϊκή σκέψη για τουλάχιστον δύο χιλιετίες προέρχεται από την πυθαγόρεια και την πλατωνική φιλοσοφία. Εξάλλου, η αρμονία οδηγεί στο ωραίο βάσει μαθηματικών αναλογιών οι οποίες πηγάζουν από την ψυχή του κόσμου, που περικλείει όλες τις αναφορές του μέτρου και των αριθμών.


Δρόμοι πέρα από τον Ορίζοντα, Ανδρέας Χαλκιαδάκης, Locus-7

Ιδρυτικό μέλος του Locus-7, ο Α. Χαλκιαδάκης, βαδίζοντας στα μονοπάτια που μοιράστηκε με τον Γιώργο Μπαλάνο, μας κοινωνεί τη φρακταλική φύση του κόσμου. Σαν το νερό που διαπερνά τα πάντα, και καθορίζει τη φύση του ανθρώπου, έτσι ρέει αυτό το ανατρεπτικό, μαγικό κείμενο. Αφενός, ευθύβολο σε πολλά κακώς κείμενα του σήμερα, αφετέρου, μέσα από μαγικούς δρόμους που οδηγούν πέρα από τον Ορίζοντα, μας ξεσηκώνει να διεκδικήσουμε και πάλι το Όνειρο που, αν του το επιτρέψουμε, μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας.

Θέματα Σύγχρονης UFOλογίας: Το “επόμενο βήμα” και οι δυνατότητες επαφής με μη-γήινες νοημοσύνες, δρ Σταύρος Χατζόπουλος

Το βασικό κανάλι επικοινωνίας κι εξερεύνησης δεν ανήκει σε κάποιο τεχνολογικό χώρο, αλλά βασίζεται στην άγνωστες μέχρι στιγμής ικανότητες της ανθρώπινης συνείδησης. Ο συγγραφέας του παρόντος άρθρου ελπίζει ότι στο εγγύς μέλλον θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα κβαντικό μοντέλο της ανθρώπινης συνείδησης, που να εξηγεί τα διάφορα παραφυσικά φαινόμενα, που παρατηρούμε σήμερα.


Βόλβα, η Βίκινγκ Προφήτισσα, Θάλεια Σαμαρά

Όταν κάποιος έχει τη δύναμη να υφάνει τα νήματα της μοίρας και να τα μεταμορφώσει –όπως μετατρέπεται με το γνέσιμο και την ύφανση το μαλλί σε ρούχα και πανιά και ό,τι άλλο χρειαστεί– διαθέτει και τη δύναμη να καταστρέψει. Μια Βόλβα μπορούσε να «δέσει»  τη θέληση των πολεμιστών στη μάχη, να τους κάνει αργούς και άστοχους, να τους αποδιοργανώσει κι έτσι να τους οδηγήσει μοιραία στο θάνατό τους, αλλά και όλη την παράταξη σε ήττα. Η δύναμη της Βόλβα έγκειται στον έλεγχο του νου και τη σύνδεσή της με τα πνεύματα.


Οι Αινιγματικοί Παρατηρητές της Καταστροφής, Έρικ Σμυρναίος

Η αλήθεια είναι ότι παράξενα ουράνια φαινόμενα παρατηρούνται πάνω από πεδία μαχών από τα πολύ αρχαία χρόνια και με μεγάλη συχνότητα. Πολύ πριν από την επίσημη έναρξη της εποχής των ΑΤΙΑ, στις 24 Ιουνίου του 1947, τα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (όπως τα ονόμασε στα ελληνικά ο ερευνητής και συγγραφέας Γιώργος Μπαλάνος), εμφανιζόταν ξανά και ξανά πάνω από τοποθεσίες στρατιωτικών επιχειρήσεων, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάτι πολύ ασυνήθιστο συμβαίνει στις παρυφές της προβλέψιμης πραγματικότητας που έχουμε οικοδομήσει.


Η Θεά Τύχη και η Σοφή Αράχνη, Δημήτρης Καραδήμος

Θα ήταν παράλειψη να μην ξεκαθαρίσουμε ότι η διαίσθηση οδηγεί προς οποιονδήποτε τομέα της ζητήσουμε, όχι μόνο προς αυτό που λέμε Τύχη. Χωρίς να το καταλαβαίνουμε, συντονίζουμε τη διαίσθηση να μας οδηγήσει σε μονοπάτια που επιλέγουμε υποσυνείδητα και που δεν είναι πάντα ό,τι καλύτερο για μας. Έτσι, ασυναίσθητα, έλκουμε ή απωθούμε συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων και καταστάσεων στη ζωή μας. Τα παραπάνω, όσο λίγα κι αν είναι, επαρκούν για να πάρουμε τον έλεγχο της τύχης στα χέρια μας και ν’ ανοίξουμε νέους δρόμους προς μια πιο χαρούμενη και γεμάτη ζωή.

Διαστ.: 15x21 εκ., - 150 σελίδες
ISSN 2945-0535

No reviews

Συγγραφείς

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα
Product added to compare.