Διαπολιτισμός και Συμβουλευτική στην εκπαίδευση, Μ. Τσάκαλος

Διαπολιτισμός και Συμβουλευτική στην εκπαίδευση

19,50 €
με ΦΠΑ

Συγγραφέας: Μιχάλης Τσάκαλος

Μια μελέτη που προσεγγίζει και αναλύει τη συνεύρεση των διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα  και το σημαντικό ρόλο που  διαδραματίζουν ο σχολικός σύμβουλος και οι εκπαιδευτικοί στην επίτευξη κλίματος σεβασμού και αλληλοαποδοχής μεταξύ των μαθητών.

 

Η έννοια, το περιεχόμενο και οι κοινωνικές, ψυχολογικές - πολιτικές προεκτάσεις της πολυπολιτισμικότητας και των επιδράσεων του πολιτισμού στη διαμόρφωση των συνθηκών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης, της οικογένειας και στις παρέες συνομηλίκων, αποτελούν σημαντικά ζητούμενα για κάθε σύγχρονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό σύστημα. Στη διαδικασία αυτή, ο Σχολικός Σύμβουλος και η Σχολική Συμβουλευτική καλείται να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο.

Οι σύγχρονες θεωρίες εκπαιδευτικής συμβουλευτικής εισάγουν νέα εργαλεία ανάλυσης και μελετούν το ρόλο που διαδραματίζει ο πολιτισμός, αλλά και η θεωρητική Διαπολιτισμική εκπαιδευτική κατασκευή ως πεδίο, δηλαδή ως ένας συγκροτημένος χώρος θέσεων που μάλλον βρίσκεται υπό κοινωνική, οικονομική, ηθική και ψυχολογική διαπραγμάτευση, άρα και αλλαγή, ανάλογα με το παράλληλο κοινωνικό πεδίο και τις εκάστοτε ανάγκες προώθησης συγκεκριμένων κοινωνικών αιτιάσεων και εκπαιδευτικών ή πολιτικών αναγκών.

ISBN 978-960-7971-93-7
Διάσταση 14,4 x 21 εκ. - 155 σελίδες

Aπόσπασμα από το συνοπτικό βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Μιχάλης Τσάκαλος είναι διδάκτορας  Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας  και Παιδαγωγικών Επιστημών.
Έχει διδάξει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε Περιφερειακά Κέντρα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, σε Σχολές Γονέων, σε Προγράμματα επιμόρφωσης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου,  σε Συλλόγους Εκπαιδευτικών και στον Ο.Ε.Π.Ε.Κ.
Έχει γράψει τη μελέτη «Υπαρξισμός και συμβουλευτική θεωρία» που κυκλοφόρησε το  2005, από τις εκδόσεις Γρηγόρη και το έργο
«Η σύγχρονη ελληνική μετανάστευση μεταξύ θεωρίας και εμπειρίας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αιγαίας».
Έχει παρουσιάσει άρθρα, εισηγήσεις και μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων.
Σήμερα είναι Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Λέσβου.

No reviews

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Συγγραφείς

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα
Product added to compare.